Top 5 This Week

Related Posts

21η Απριλίου. Εθνικιστική ή άλλη Πολιτεία;

Σήμερα γιορτάζουν οι Έλληνες, οι αληθινοί Έλληνες διότι εγκαθιδρύθηκε ένα καθεστώς που οφέλησε όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως, ένα καθεστώς στρατιωτικό και στρατοκρατούμενο, ένα καθεστώς που οφέλησε τον λαό σίγουρα, που ενδυνάμωσε την χώρα, οικονομικά και στρατιωτικά και στο παγκόσμιο στερέωμα. Αλλά ήταν αυτό το καθεστώς Εθνικιστικό;

Αρχικά η χούντα αφού έγινε καθεστώς δεν έφτιαξε κόμμα, δηλαδή μια μαζική οργάνωση με στόχο την κατήχηση της Εθνικιστικής Ιδεολογίας στις πλατιές μάζες του λαού ούτως ώστε ο Εθνικισμός να γίνει βίωμα του κόσμου, δεν έφτιαξε μια μαζική νεολαία όπου θα έβαζε μέσα τους νέους για να τους γαλουχήσει στα εθνικά και φυλετικά ιδεώδη, μάλιστα όταν έγινε προσπάθεια δημιουργίας τέτοιας νεολαίας η χούντα την σταμάτησε.

Επίσης η χούντα δεν δημιούργησε οργανώσεις και δομές σε χώρους εργασίας, αγροτιάς και βιομηχανίας για την αγροτική και εργατική τάξη και άφησε τόσο κάποιους φοιτητές όσο και κάποιους εργάτες έρμαια της κομμουνιστικής προπαγάνδας ενώ τους περισσότερους τους άφησε αμέτοχους. Πολλές Εθνικιστές οργανώσεις τις τερμάτισε αλλά ενώ απορροφήσε μερικά στελέχη από αυτές, δεν τα έκανε υπουργούς αλλά αξιωματούχους και βοηθούς υπουργών. Ανταυτού χρησιμοποίησε στελέχη και αξιωματούχους που εξέφραζαν το παλιό καθεστώς όπως τον Κόλλια που από αρχιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον έκανε πρωθυπουργό. Δεν έφτιαξε ακόμη επαναστατικό Δίκαιο.

Στα εθνικιστικά καθεστώτα επίσης υπάρχει διάπλατα η στρατικοποιημενή αντίληψη οργάνωσης της κοινωνίας, δηλαδή το πνεύμα της ιεραρχίας, της οργάνωσης της δομής υπάρχει μέσα στην κοινωνία, αντίθετα η χούντα ήταν μια στρατοκρατία, δηλαδή ο στρατός κυβερνούσε εκ των άνωθεν, στα εθνικιστικά καθεστώτα υπάρχει πολιτικός επόπτης ενώ στην χούντα υπήρχε στρατιωτικός επόπτης.

Ταυτόχρονα δεν καταργεί την μοναρχία ή οποία του αντιτάχθηκε αλλά την συντήρησε κάνοντας μάλιστα εαυτόν “αντιβασιλέα”, επίσης ως προς την πολιτειακή δομή, κάνει δημοψηφίσματα και επιθυμεί την επιστροφή σε μια εξυγιασμένη Δημοκρατία με κόμματα και με τον ίδιο ως πρόεδρο.

Αποφυλακίζει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και πολλούς από τους πολιτικάντηδες, έδωσε συγχωροχάρτι στον Παναγούλη και διαβατήριο στον Παπανδρέου. Αντί τον μεν να τον εκτελέσει και τον δε όπως και όλους τους πολιτικούς να τους βάλει φυλακή για την πολυετή προδοτική τους στάση στο πριν την δικτατορία καθεστώς.

Παρόλα αυτά ακόμα και εάν δεν ήταν εθνικιστική πολιτεία ήταν ένα καθεστώς της εποχής του το οποίο έδωσε έμφαση στην παράδοση, στον πατριωτισμό, το οποίο είχε έντονο κοινωνικό και λαϊκό χαρακτήρα, οικονομική άνοδο τρομερή για τα δεδομένα της Ελλάδος και επανεξοπλισμό της χώρας, η επιστροφή στην Δημοκρατία πρέπει να την βλέπουμε με το μάτι των δεδομένων της εποχής όπου δημοκρατία ήταν το μόνο πολίτευμα το οποίο ήταν επιτρεπτό, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχουμε στο νου μας πως οι πιέσεις από Αμερικανούς και Δύση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. δημιούργησε αυτό το υβριδικό καθεστώς που σε κάθε περίπτωση είναι ένα ελληνικό δημιούργημα, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της εποχής του και με σκοπό την πρόοδο της Ελλάδος και αυτό είναι που πρέπει να μας νοιάζει έμας σαν εθνικιστές.

Όπως και να έχει Χρόνια πολλά Επαναστατικά(ή και χουντικά)!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles