Top 5 This Week

Related Posts

Δημοσκόπηση ALCO, ακροδεξία άνοδος, πτώση ΝΔ, αναποφάσιστοι και Κασιδιάρης.

Όλο το πολιτικό σύστημα με τα μάτια στις ευρωεκλογές, μετράει διαρκώς τα κουκιά, αλλά δεν βγαίνουν…

Σε μία δημοσκόπηση προέβει η ALCO η οποία δείχνει ένα παράξενο τοπίο να κυριαρχεί μεταξύ των κομμάτων. Εμάς μας ενδιαφέρει ο χώρος πέρα της ΝΔ, ο λεγόμενος “δεξιός και ακροδεξιός”. Η ΝΔ καταγράφει σημαντικές απώλειες και φθάνει στο 28%, τα τρία ακροδεξιά κομματίδια διαγωνίζονται για το ποιος θα είναι κυρίαρχος σε αυτόν τον χώρο, με την Ελ. Λύση να έχει καταγράψει σημαντική άνοδο, από την άλλη ο διαρκής αλληλοσπαραγμός στους Σπαρτιάτες και η έξοδος βουλευτών μαζί με την αναμενόμενη κατάθεση στην Εισαγγελία στα τέλη του Μήνα αλλά και οι ύβρεις μεταξύ του Στίγκα και του Κατσιβάρδα έχουν αποθαρρύνει τους ψηφοφόρους τους, σε αυτά έρχεται να συνηγορήσει η πλήρης απόσυρση της στήριξης του Κασιδιάρη και γενικά μία δυσαρέσκεια με τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, στην Νίκη καταγράφονται πάλι πτώσεις ποσοστών διότι δεν έχει καταφέρει να φύγει από αυτόν τον νερόβραστο λόγο που έχει εντός κοινοβουλίου. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ένα 17% δεν απαντά στο τι θα ψηφίσει. Συνεπώς δεξιά της ΝΔ τα “ακροδεξιά” κόμματα μαζεύουν ένα 11,5% περίπου ενώ μένει να δούμε τι θα κάνουν οι αναποφάσιστοι.

Η ίδια εικόνα φαίνεται και στην συσπείρωση των κομμάτων που όλα έχουν υψηλή συσπείρωση με εξαίρεση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και των Σπαρτιατών για τους προφανείς λόγους και στους δύο.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμα τι θα πράξει ο Ηλίας Κασιδιάρης ως προς τις ευρωεκλογές, σαν θα στηρίξει κάποιο κόμμα, κάποιον ανεξάρτητο υποψήφιο ή δεν στηρίξει κανέναν, διότι μια πιθανή στήριξη του κάπου θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Ελ. Λύση η οποία θέλει να εμφανίζεται σαν αδιαμφισβήτητος ηγέτης του “πατριωτικού” χώρου. Βέβαια να θυμησούμε πως ναι μεν τώρα ανεβαίνουν τα ποσοστά τους, αλλά στις εθνικές εκλογές ο Κασιδιάρης κατάφερε με μια δήλωση του μέσω της δικηγόρου του σε ένα κανάλι να βάλει ένα κόμμα με 4,7% στην βουλή πιο πάνω από τα ποσοστά της Ελ. Λύσης. Συνεπώς το ποιος είναι ο ηγέτης του πατριωτικού ή εθνικιστικού χώρου δεν είναι ακόμα τόσο προφανές όπως θέλει να παρουσιάζει η Ελ. Λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles