Top 5 This Week

Related Posts

Η ΝΔ φτιάχνει “επιτροπές σοφών” για να καταπολεμήσει την βία των ανήλικων.

Απάντηση έχει να δώσει ο πρωθυπουργός μπροστά στην όλο αυξανόμενη βία και εγκληματικότητα των ανήλικων η οποία έχει πολλαπλασιαστεί. Γιατί όμως αφού η κοινωνία μας είναι τόσο υπέροχη, όλα πάνε καλά και εάν δεν πάνε καλά φτιάχνονται με τα γνωστά ευχολόγια και εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια η νεολαία έχει ξεσαλώσει όπως λένε έχει ενταθεί “η έμφυλη, σχολική, εξωσχολική, κοινοτική, εξτρεμιστική, σεξουαλική, αθλητική και διαδικτυακή βία”. Γιατί όμως τέτοιο φούντωμα…δεν μας λένε.

Παρόλα αυτά συναντήθηκαν οι υπουργοί Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης, Φλωρίδης, Ζαχαράκη κλπ. και επέλεξαν να δημιουργήσουν μια “επιτροπή σοφών” η οποία θα κάνει διασκέψεις για να καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάποτε , ενώ επίσης θα ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα stop bullying για καταγγελία περιστατικών, ενώ θα γίνουν και εκστρατείες ενημέρωσης για την εξωσχολική και ενδοσχολική βία, έτσι σίγουρα θα καταπολεμήσει το κράτος επιτυχώς την βία και την παρανομία στην νεολαία.

Να είστε σίγουροι πως όλα αυτά θα βελτιώσουν άρδην την κατάσταση, τα παιδιά θα σταματήσουν να δέρνουν το ένα το άλλο, θα σταματήσουν να βρίζουν, να πουλάνε και να κάνουν ναρκωτικά εντός σχολείων, να βιντεοσκοπούν σκηνές βίας και σεξουαλικού περιεχομένου σε άλλους μαθητές, ή να παρενοχλούν άλλους, ή να καταστραφούν περιουσίες ή να μαχαιρώνουν ακόμα ή να συναντιούνται σε σημεία ραντεβού για να παίξουν ξύλο, όλα αυτά θα σταματήσουν σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία έχει μπει γερό πρόγραμμα με αυτήν την κυβέρνηση…

Σίγουρα για την έξαρση της βίας δεν φταίει η άνοδος της τραπ, η θεοποίηση της ύλης και του κέρδους, ο πλήρης ξεριζωμός από τα εθνικά ιδανικά και τους ηθικούς κανόνες του έθνους, από τις παραδοσιακές ιδέες, αντίθετα τους σερβίρουν κενές ιδέες τύπου “αλληλεγγύη, ισότητα, αγάπη, σεβασμό, αδελφότητα, ισονομία κλπ” πράγματα που δεν αγγίζουν την νεολαία(ίσα ίσα κάνουν και τα αντίθετα), έχουν κάνει την (α)παιδεία βαρετή, έχουν κάνει το σχολείο όχι χώρο διαμόρφωσης προσωπικοτήτων αλλά χώρο δημιουργίας μελλοντικών δούλων, τα παιδιά δεν δέχονται τις γνώσεις για την ανάπτυξη του χαρακτήρα τους αλλά για να μπαίνει στο μέλλον ο μισθός, αυτός είναι ο σκοπός, για αυτό υπάρχουν σχολεία, σχολές πτυχία χαρτιά και κωλόχαρτα κάθε τύπου, δεν τους μαθαίνουν να σκέπτονται αλλά να υπακούουν, να δέχονται εντολές τώρα από τον δάσκαλο στο μέλλον από το αφεντικό…

Τι νεολαία λοιπόν να βγει από αυτήν την κοινωνία, από μια κοινωνία που άφησε κάθε υψηλό ιδανικό να πέσει στον βούρκο και να χλευαστεί και ανύψωσε από τον βούρκο ό,τι βρώμικο, παρακμιακό και το θεοποίησε. Και στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ την σχολική παιδεία και εν γένει την διαπαιδαγώγηση των νέων, θα συμφωνήσει πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών.

Συνεπώς η νεολαία για να σταματήσει να έχει αυτήν την συμπεριφορά δεν χρειάζεται ούτε ειδικές πλατφόρμες, ούτε ειδικές γραμμές υποστήριξης ούτε “επιτροπές σοφών”, χρειάζεται επιστροφή πίσω στα υψηλά εκείνα ιδανικά που καθοδήγησαν τις ελληνικές γενιές στο μεγαλείο, πίσω στο έθνος και την πατρίδα, στις αξίες και τα ιδανικά, στο πνεύμα και την φυλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles