Top 5 This Week

Related Posts

Καλπάζει η «Ακροδεξιά» στην Πορτογαλία!Πως το ακροδεξιό CHEGA πέντε χρονιά μετά την ίδρυση του είναι 3ο κόμμα με 20%.

Πύρρειος Νίκη για την κεντροδεξιά στην Πορτογαλία. Η Δημοκρατική Συμμαχία, κάτι αντίστοιχο της ΝΔ εδώ στην Ελλάδα κατέλαβε την πλειοψηφία των εδρών με μόλις 28,67%.

Και αν και η κεντροδεξιά βγήκε πρώτη με μικρή διαφορά από πίσω ακολούθησε το σοσιαλιστικό κόμμα.

Ενώ την έκπληξη έκανε το ακροδεξιό κόμμα Chega, το οποίο είναι ένα Εθνικό-Συντηρητικό κόμμα, με έμφαση στον ακροδεξιό “λαϊκισμό” και την ακροδεξιά και την αντιμετανάστευση. Το εν λόγω κόμμα ιδρύθηκε πριν από μόλις πέντε χρόνια!

Ιδρύθηκε από τον Αντρέ Βεντούρα σχολιαστή ποδοσφαιρικών αγώνων, το 2019 έλαβε ποσοστό 1,3%, και έναν βουλευτή, το 2022 έλαβε 7,2% και 12 βουλευτές και τώρα έλαβε 18% και 48 βουλευτές.

Far right political party Chega leader Andre Ventura gestures during a rally on the final day of campaigning ahead of Portugal’s general election, in Lisbon, Portugal, January 28, 2022. REUTERS/Pedro Nunes

Η κατάσταση στην Πορτογαλία είναι πολύ ασταθής καθώς το ποσοστό του πρώτου κόμματος δεν είναι αρκετό για να δημιουργήσει κυβέρνηση, ενώ με κάτι άλλα μικρά κόμματα δεν γίνεται να δημιουργήσει ισχυρό συνασπισμό και εάν το επιχειρήσει αυτός θα είναι πολύ εύθραυστος.

Με το Chega δεν επιθυμεί να κάνει συγκυβέρνηση καθώς παραβιάζει την “υγειονομική ζώνη δημοκρατίας” συνεπώς μένει να δούμε τι θα γίνει ως προς τα πολιτικά πράγματα στην Πορτογαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles