Top 5 This Week

Related Posts

Η Ελληνική Νεολαιά σε πλήρη κατρακύλα και με ένα αβέβαιο μέλλον.

Η δεύτερη τετραετία της ΝΔ δεν έχει ξεκινήσει καλά τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την νεολαία της χώρας, η οποία περιμένειςτην έλευση του καλοκαιριού για να δουλέψει κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, να κάνει δηλαδή τον δούλο σε εκατομμύρια ξένους που θα έρθουν να θαυμάσουν την χώρα, πίσω όμως από τις ομορφιές της χώρας η νεολαία ασφυκτιά.

Για ακόμη μια φορά η ανεργία στην νεολαία είναι μεγαλύτερη στατιστικά σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, βρίσκεται στο 22,9% ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 14,9% και πράγματι σε σχέση με άλλες εποχές είναι πολύ μικρότερη η ανεργία.

Αλλά μέσα σε αυτό το ποσοστό διακρίνουμε την ημιαπασχόληση, την αβεβαιότητα των νέων για το μέλλον τους, το γεγονός πως δουλεύουν υπερωρίες και δεν τις πληρώνονται, το γεγονός πως τελειώνουν σχολές, έχουν πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και πάλι όμως κάνουν δουλειές που ούτε στο πεδίο τους ανήκουν, ούτε τους αρέσουν να τις κάνουν. Φαίνεται εξάλλου πως αυτή η αβεβαιότητα για το μέλλον έχει οδηγήσει τους νέους σε εξάρσεις βίας, στο πάθος τους με τα ναρκωτικά και στην ανάγκη να κάνουν το οτιδήποτε προκειμένου να βγάλουν μερικά χρήματα για να “χαρούν” τα νιάτα τους.

Φαινομενικά λοιπόν, πράγματι οι αριθμοί τα πάνε καλά, αλλά οι αριθμοί ποτέ δεν εξέφρασαν την ποιότητα εργασίας, τις δυνατότητες για το μέλλον σε μια καταστραμμένη χώρα και τα θέλω μιας διαλυμένης γενιάς.

Αυτή η γενιά είναι που έχει την μεγαλύτερη δυστυχία, που δεν έχει ελπίδα, και παρόλα αυτά αυτή η γενιά θα κληθεί για να ανοικοδομήσει την χώρα…

https://twitter.com/GreeceInFigures/status/1771182458211340432?s=20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles