Top 5 This Week

Related Posts

Από τους Ήρωες του 21′ στους Εθνικιστές του 21ου αιώνα. Μία αιματίνη αλυσίδα αγώνων και θυσιών.

Όπως είπε ο μέγας αρχιστράτηγος της Εθνεγερσίας ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση». Αυτά τα λόγια δεν έφυγαν ποτέ από το πλέον ζωτικό κομμάτι του Ελληνικού Λαού, από το κομμάτι αυτό που δεν έπαψε να αγωνίζεται και να προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που οι αγωνιστές της Εθνεγερσίας ξεκίνησαν δηλαδή μια ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα.

Δεν υπολόγισαν οι εθνικιστές πόσοι ήταν εκείνοι, πόσοι είναι οι εχθροί, δεν υπολόγισαν τις δυνατότητες του εχθρού, τα κάστρα που έχει την οργανωμένη βία που ασκεί μέσα από το κράτος και την βία που ασκεί το ίδιο σύστημα μέσα από το παρακράτος. Όταν όλοι υποτάχθηκαν οι Εθνικιστές έδειξαν τον δρόμο προς ένα καλύτερο αύριο. Και ενώ είχαν τα πάντα εναντίον τους, κατάφεραν να τρομάξουν το τέρας, τότε λεγόταν Οθωμανική Αυτοκρατορία, τώρα λέγεται Ελληνικό Κράτος, ή για να είμαστε ακριβείς “Ελλαδικό”.

Και όπως πολλοί αγωνιστές του 21′ μπήκαν φυλακή με πρώτο και καλύτερο τον Κολοκοτρώνη αναλογικά το ίδιο συμβαίνει σήμερα με τον Εθνικισμό, διώκεται παντού, είναι έγκλημα να πεις “η Ελλάδα στους Έλληνες”, άραγε λοιπόν γιατί αγωνίστηκαν οι ήρωες της Επανάστασης αν όχι για αυτό;

Αγωνίστηκαν για να έρχεται ο Μωάμεθ και ο Αλί με επιδόματα και να κυριαρχούν πάλι την χώρα 200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία με τις πλάτες του Ελλαδικού Κράτους; Μπορεί να φαίνεται υπερβολική η αναλογία σύγκρισης των Αγωνιστών και των Εθνικιστών, αλλά είμαι βέβαιος πως εάν μας έβλεπαν σήμερα όλες αυτές οι πατρικές μορφές του Έθνους θα έβλεπαν σε εμάς αυτήν την σπίθα που είχαν και αυτοί, αυτήν την φωτιά να καίει στα στήθια, αυτό το θάρρος να μην έχεις τίποτα και να τα βάζεις με όλους, πιστεύω πως σε εμάς βλέπουν και αναγνωρίζουν την συνέχεια τους.

Την συνέχεια τους δεν την αναγνωρίζουν σε αυτούς που θέλουν να κάνουμε “διάλογο με την Τουρκία”, με αυτούς που βάζουν υπογραφές για Πρέσπες, σε αυτούς που ψηφίζουν υπέρ του γάμου μεταξύ ανδρών ή γυναικών και της επακόλουθης υιοθεσίας, ούτε αυτών που φέρνουν εκατομμύρια μουσουλμάνους στην χώρα, τους ίδιους μουσουλμάνους που αυτοί έσφαζαν κατά χιλιάδες ή σε αυτούς που λένε “στο διάολο η οικογένεια στο διάολο η πατρίς να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς”.

Είμαι πεπεισμένος λοιπόν πως στους Εθνικιστές με τα κουτσά και τα στραβά που έχουν, σε αυτούς λοιπόν βλέπουν και αυτοί οι ίδιοι την συνέχεια τους. Και αυτό πρέπει κυρίως εμείς να το κυνηγήσουμε και να το αποδείξουμε με τις πράξεις μας όυι είμαστε άξια τέκνα των Ηρώων της Εθνεγερσίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles