Top 5 This Week

Related Posts

Δημοκρατία ή Πλουτοκρατία;

Όλοι πιστεύουν πως ζούμε σε μια Δημοκρατία, τουλάχιστον έτσι μερικοί έχουν πείσει τους πολλούς πως είναι.

Μια παγιωμένη κατάσταση που όλοι είμαστε ίσοι, που όλοι έχουμε λόγο για το οτιδήποτε διότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας. Ότι όλοι έχουμε το Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όπως καθορίζεται ρητά από το Σύνταγμα του κράτους, εάν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, δηλαδή όλοι το ίδιο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι τότε αλλοιώνεται η ουσία της Πολιτειακής Δομής. Αλλά αυτό μόλις αλλοιώθηκε, διότι πλέον για να παίρνει ένα κόμμα μέρος σε εκλογές οφείλει να πληρώνει 20.000€ σαν προκαταβολή στο κράτος, πέρα από τα παράβολα και όλα τα χαρτιά για ψηφοδέλτια που χρειάζεται.

Που σημαίνει πως μόλις τώρα δεν μπορεί να πάρει μέρος ο οποιοσδήποτε θέλει στις εκλογές, αλλά μόνο όποιος έχει να διαθέσει 20.000€, αλήθεια έχουν όλοι σήμερα να διαθέσουν 20.000€; Μάλιστα το mastermind που σκέφτηκε αυτό το πράγμα είπε πως: “και λίγα είναι τα 20.000€ θα έπρεπε να πληρώνουν 100.000€”… Με το σκεπτικό ότι δεν είναι σωστό να κατεβαίνει και η “κουτσή Μαρία” στις εκλογές ή κόμματα που παίρνουν 5.000 ή 6.000 ή 7.000 ψήφους, άρα μόλις δήλωσε η Πολιτεία μέσω της νομοθεσίας αυτής και του εγκεφάλου που την σκέφτηκε πως δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά πλουτοκρατία, διότι το χρήμα έγινε βασικό συστατικό αυτής της “Δημοκρατίας”.

Βέβαια όχι πως δεν ίσχυε αυτό εδώ και πολλές δεκαετίες, μπορεί ναι μεν να πέρασε αυτός ο νόμος τώρα, αλλά μέχρι τώρα για να απευθυνθεί ένα κόμμα στο κοινό, πρέπει να έχει μέσα, να έχει επαφή με εκδότες, να νοικιάσει γραφεία, να νοικιάσει ίσως ώρες από ραδιόφωνο και τηλεόραση, να εμφανιστεί σε ιδιωτικά κανάλια, να πληρώσει δημοσιογράφους και site, ενημερωτικές σελίδες και εφημερίδες για να γράψει ένα στέλεχος του, για να γίνει μια συνέντευξη, για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του, ένα κόμμα χρειάζεται επίσης όλα αυτά τα παράβολα για να κατέλθει σε εκλογές, χρειάζεται να ζητήσει βοήθεια από διάφορους “δωρητές”, χρειάζεται λεφτά για προπαγανδιστικό υλικό, για το επικοινωνιακό κομμάτι και για πόσα άλλα.

Συνεπώς αυτή η νομοθεσία δεν ήρθε να εισάγει μια νέα πραγματικότητα, αλλά μάλλον να προσθέσει στην ήδη υπάρχουσα. Συνεπώς ποτέ δεν είχαμε δημοκρατία, αλλά μια πλουτοκρατία, με το επικάλυμμα της λεγομένης “Δημοκρατίας” όπως συνηθίζεται εξάλλου στον φιλελεύθερο κόσμο να εξωραϊζουν καταστάσεις, έννοιες και πράξεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles