Top 5 This Week

Related Posts

Μία Οφειλόμενη Απάντηση στην ΛΟΑΤΚΙ+(∞) Κοινότητα.

Η Ελλάδα υφίσταται για άλλη μια χρονιά την ατιμωτική φιλοξενία της παρέλασης υπερηφάνειας της γνωστής κοινότητας, ολοκληρώνοντας την ελεεινή πανήγυρη στη συμπρωτεύουσα. Η κατά τα άλλα αντιδρώσα αυτή ομάδα, η οποία ωστόσο στηρίζεται από κάθε κεφαλαιοκρατική δομή, έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε ζητήματα “πάλης” και “υπερηφάνειας”. Αφήνοντας το ζήτημα της “πάλης” στις επιχειρήσεις που αντιστέκονται μαζί στο σύστημα, ας εξετάσουμε εν τάχει μερικούς από τους λόγους για τους οποίους κάθε άτομο που ανήκει στην εν λόγω κοινωνική μειονότητα δε θα μπορούσε παρά να είναι υπερήφανο:

-σύμφωνα με το ίδιο το http://lgbtqiahealtheducation.org, τα άτομα της LGBT κοινότητας και ιδίως οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από κάποιο ΣΜΝ, με έμφαση στο AIDS. Ασφαλώς, υπάρχουν περισσότερες και εγκυρότερες έρευνες στο PubMed που επιβεβαιώνουν το προαναφερθέν. Αξίζει πάντως και η μαρτυρία των ίδιων των ιατρών που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο.

-ως μειονοτική ομάδα, διαμορφώνουν έναν αρκετά κλειστό κύκλο ερωτικών συναναστροφών με έντονα πολυγαμικές τάσεις. Αυτό συνεπάγεται αύξηση της μεταδοτικότητας των κυκλοφορούντων ΣΜΝ καθώς το δείγμα ατόμων είναι σχετικά μικρό και η πιθανότητα συνεύρεσης με φορέα είναι αυξημένη.

-η προπαγάνδα της LGBT κοινότητας είναι αντιεπιστημονική, μολονότι στηρίζεται, εκ πρώτης όψεως, σε επιστημονικά δεδομένα. Επί παραδείγματι, παρουσιάζουν τεχνηέντως το AIDS σαν ένα νόσημα που πλέον αντιμετωπίζεται και μπορεί κανείς να ζει φυσιολογικά ως φορέας. Αυτό αποτελεί επικίνδυνο ψέμα, καθώς το AIDS παραμένει θανατηφόρο νόσημα. Ναι μεν η ιατρική πρόοδος επιτρέπει την παρατεταμένη επιβίωση, αυτό όμως προϋποθέτει διαρκή παρακολούθηση των CD4 λευκών αιμοσφαιρίων αλλά και των επιπέδων αντιγόνων του ιού στο αίμα, καθώς αυτά δεν παραμένουν σταθερά. Ως εκ τούτου, δεν είναι σταθερές ούτε η κατάσταση υγείας του εκάστοτε φορέα, ούτε η μεταδοτικότητά του!

-ανατομικά, η πρωκτική επαφή αποτελεί τον βασικότερο λόγο εύκολης μετάδοσης του HIV μέσω ερωτικής πράξης, αφού οι τραυματισμοί κατά τη συνουσία είναι πολύ συχνοί και οι αμιχές επιτρέπουν τη μετάδοσή του. Εκτός αυτού ασφαλώς, οι συνεχείς τραυματισμοί οδηγούν σε μόνιμα προβλήματα του ιστού, όπως χαλάρωση ή ίνωση.

-αν και δεν αποτελεί κανόνα, οι ηθικές αναστολές των ατόμων της LGBT κοινότητας είναι τέτοιοι που δε στιγματίζουν την πολυγαμία ή τη χρήση ναρκωτικών ουσιών (για ψυχαγωγικούς σκοπούς όπως αναφέρουν). Τα αποτελέσματα των παραπάνω είναι γνωστά τόσο εμπειρικά, όσο και επιστημονικά.

-Έρευνες όπως η https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4199000/… δείχνουν πως η πολυγαμικές τάσεις είναι εντονότερες μεταξύ ομοφυλοφίλων ανδρών

-Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν σχεδόν 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν εντερικά παράσιτα εν σχέσει με αυτή των ετεροφυλοφίλων https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1704818/…

-Η παιδοφιλία είναι στατιστικά πολύ συνηθέστερη σε άτομα της LGBT κοινότητας εν σχέσει με αυτά που δεν ανήκουν σε αυτή https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1556756/. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως σχετικές έρευνες είναι σήμερα πολύ σπανιότερες.

-Πρωτοπόρος στην υπόθεση πως το φύλο αποτελεί κοινωνικό κατασκεύασμα υπήρξε ο ψυχολόγος John Money. Συνοπτικά, στο διάσημο πείραμά του, έπεισε την οικογένεια του David Reimer, παιδιού του οποίου η περιτομή (λόγω φίμωσης) υπήρξε καταστροφική για τα γεννητικά του όργανα, να τον υποβάλει σε φυλομετάβαση σε βρεφική ηλικία. Οι λεπτομέρειες είναι πολλές και σημαντικές, εστιάζουμε ωστόσο στο ότι τελικά το παιδί εμφάνιζε συνεχώς συμπεριφορικά χαρακτηριστικά άρρενος και έντονή κατάθλιψη. Αυτοκτόνησε στην ηλικία των 38 ετών.

-η τάση αυτοκτονίας είναι από 30% έως 52% μεταξύ διεμφυλικών ατόμων https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5178031/…

-η σκόπιμη παραπληροφόρηση σχετικά με τη φυλομετάβαση είναι έντονη. Ενδεικτικά αξίζει κανείς να θυμάται ότι, παρά όσα ακούγονται, κάθε σωματικό κύτταρο θα συνεχίσει να έχει το Υ χρωμόσωμα και έκφραση των γονιδίων του, έστω και επηρεασμένη, το ανδρικό δέρμα είναι σαφώς παχύτερο από το θηλυκό https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6116811/…, η ανδρική κάτω γνάθως έχει οξύτερη γωνία εν σχέσει με τη θηλυκή, ο εγκέφαλος έχει διαφορετική συγκέντρωση πυρήνων και υποδοχέων μεταξύ των δύο φύλων, ο λιπώδης ιστός διαφέρει ως προς την αποθήκευση λίπους μεταξύ των δύο φύλων, τα λαγώνια οστά έχουν διαφορετική κλίση και φυσικά πολλά ακόμα…

-δεν είναι διόλου δύσκολο να εντοπίσει κανείς τη συνεχή παρουσία ατόμων της κοινότητας της αλφαβήτου σε νοσοκομεία με μονάδες αντιμετώπισης ΣΜΝ. Αν μη τι άλλο, φροντίζουν να ξεχωρίζουν χάρη στην εμφάνισή τους, αν και όπως συχνά δηλώνουν, δεν το κάνουν ποτέ για την απόσπαση προσοχής. Ένας ακόμα μήνας “υπερηφάνειας” ολοκληρώνεται. Και εννοείται πως ένας νόμος δεν αρκούσε. Ποτέ δε θα αρκέσουν όσα δίνονται σε μια ομάδα με τόσους λόγους υπερηφάνειας…

~ Πυλώνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles