Top 5 This Week

Related Posts

Ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών

Ένα έτος πέρασε από την μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε η Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 ο επιβατικός συρμός Intercity 62 συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503. Το νήμα της ζωής κόπηκε βιαίως για 57 συνανθρώπους μας.

Πώς; Τι έφταιξε; Γιατί;
Ερωτήματα που γεννήθηκαν σε κάθε Έλληνα πολίτη!!! Πώς γίνεται να κινούνται δύο τρένα αντίθετα στην ίδια γραμμή; Τί έφταιξε και κανένα σύστημα ασφαλείας δεν τα σταμάτησε; Γιατί κανένας άνθρωπος δεν παρενέβη;

Ένα τεράστιο κύμα θλίψης και οργής κάλυψε την ελληνική επικράτεια.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από πυροσβέστες, τραυματιοφορείς, γιατρούς, νοσοκόμους και αστυνομικούς ξεκίνησε για την διάσωση των επιβατών. Όλη η τοπική κοινωνία κινητοποιήθηκε μπροστά σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία. Ασθενοφόρα έφταναν στα νοσοκομεία της Λάρισσας μεταφέροντας τους τραυματίες, όμως όλοι σίγησαν όταν είδαν να φτάνει ασθενοφόρο χωρίς να ηχεί η σειρήνα και τότε κατάλαβαν ότι υπάρχουν θύματα. Η είδηση εξαπλώθηκε μουδιάζοντας την κοινή γνώμη.

Το μέγεθος της τραγωδίας τεράστιο. Το Μέγαρο Μαξίμου ψάχνει πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα, ποια θα είναι η γραμμή; «Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα τώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν». Η φράση αυτή αποκαλύπτει την συντεταγμένη προσπάθεια συγκάλυψης των υψηλόβαθμων υπαιτίων της τραγωδίας.

Ο Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής παραιτείται αναλαμβάνοντας, όπως λέει, την πολιτική ευθύνη. Ξέρει καλά ότι υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Μία «γαλάζια» ασπίδα συγκάλυψης υψώθηκε πάνω από τον Καραμανλή. Η αντιπολίτευση ζήτησε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθεί το αδίκημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον Καραμανλή. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέρριψαν την πρόταση με 157 ψήφους. Το μόνο που συστάθηκε ήταν μια εξεταστική επιτροπή, η οποία χρησίμευσε απλά στην δημιουργία εντυπώσεων.

Οι μηχανοδηγοί έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου και η κυβέρνηση κώφευε. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, όπου ο Καραμανλής έλεγε μέσα στη βουλή: «Διασφαλίζουμε την ασφάλεια, πρόβλημα ασφάλειας δεν υπάρχει». Ο Καραμανλής εξεταζόμενος είπε σωρεία ψεμάτων, έτσι ζητήθηκε να σταλούν τα πρακτικά για ψευδορκία. Άλλη μια φορά τον κάλυψαν οι βουλευτές της ΝΔ απορρίπτοντας την πρόταση.

Την προκλητικότατη συγκάλυψη του εγκλήματος στη Βουλή, ήρθε να «ισοφαρίσει» το προκλητικότατο μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος. Ο τέως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός έλαβε εντολή να μπαζώσει τον χώρο όταν φύγουν από εκεί οι κάμερες. Η κα Καρυστιανού δήλωσε πως ο Αγοραστός της είπε ότι έλαβε την εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τριαντόπουλο.

Μετά από πόρισμα αποκαλύφθηκε ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν υλικά που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο. Οπότε το μπάζωμα ήταν απαραίτητο για την συγκάλυψη ενός ακόμα μεγαλύτερου σκανδάλου, που δεν ξέρουμε πόσους και ποιος εμπλέκει.

Η προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει τα υψηλόβαθμα στελέχη ρίχνοντας το φταίξιμο στον νεκρό μηχανοδηγό και τον ακατάλληλο σταθμάρχη καλά κρατεί. Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί είναι τα ΜΜΕ τα οποία προβάλουν το θέμα αυτό όσο λιγότερο μπορούν.

Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και ας αποδόσει δικαιοσύνη στους υπαίτιους, μιας και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε τέτοια θέματα η δικαιοσύνη των ανθρώπων στην Ελλάδα δεν λειτουργεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles