Top 5 This Week

Related Posts

Η Δικτατορία της ΝΔ, το κυνήγι των Σπαρτιατών, οι Έδρες και η ανυπαρξία Δικαιοσύνης

Νέα Σπαρτατιάδα ξεκίνησε σήμερα, καθώς η “ανεξάρτητη” Γεωργία Αδειλίνη ξεκινά άσκηση για ποινική δίωξη της ΚΟ των Σπαρτιατών πλην Στίγκα, ταυτόχρονα θα εξεταστεί και ο Ηλίας Κασιδιάρης για Ηθική Αυτουργία, αλλά και ο δικηγόρος Σωτήριος Μεταξάς σαν διαμεσολαβητής.

Είναι άλλο ένα σκαλοπάτι που πατάει η ΝΔ στην προσπάθεια της να καταπατήσει την Δημοκρατία και να ισοπεδώσει τα υπολείμματα Δικαιοσύνης που έχει αυτή η χώρα. Είχαμε πρώτα την Καταδίκη της ΧΑ, είχαμε 60 Χρυσαυγήτες βουλευτές και μέλη που έχουν πάει φυλακή χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο πέραν ενός αορίστου “είναι ναζί” λες και έχει ποινικοποιηθεί η Ναζιστική Ιδεολογία, ή έστω ότι αποδεδειγμένα ήθελαν να επιβάλλουν και πίστευαν τέτοιες ιδέες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μετά είχαμε τις δύο τροπολογίες με στόχο την απογόρευση καθόδου του Ηλία Κασιδιάρη με κόμμα στις εκλογές, δηλαδή έχουμε περιορισμό της Δημοκρατίας και όταν όλοι(μα όλοι) δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην Δημοκρατία για ότι και αν έχουν κάνει ή τους κατηγορούν ότι έχουν κάνει, τότε δεν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά ολιγαρχία. Μαζί με τις τροπολογίες ήρθε και η εξόφθαλμη παραίτηση άρον άρον του εισαγγελέα Τζανερικού, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για παρέμβαση, δωροδοκία και διαφθορά της Δικαιοσύνης. Είχαμε το κόψιμο του Κόμματος των ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι εκλογές έγιναν αλλά πέρασαν οι Σπαρτιάτες που υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Και οι Σπαρτιάτες θα μπορούσαν να μείνουν στο απυρόβλητο, εάν δεν είχαν υπάρξει ευθύς εξαρχής τριγμοί και ρωγμές στο κόμμα τους και μετά οι σοβαρές κατηγορίες περί “δον Κορλεόνε” εντός του Κοινοβουλίου και της Εθνικής αντιπροσωπείας.

Εκεί ξεκίνησε και έχει τις ρίζες της η σημερινή απόφαση για ποινική δίωξη. Αλλά πλέον όλοι ξέρουν πως το θέμα των Σπαρτιατών είναι ήδη με το ένα πόδι στον τάφο, κοινοβουλευτικά τα ποσοστά τους έχουν γίνει πιο ισχνά και από τρίχα, ενώ η στήριξη του κόσμου δεν εκφράζεται, μάλλον το μένος τους προς τους Σπαρτιάτες διότι δεν στάθηκαν αντάξιοι σε αυτό που ανέμεναν.

Υπάρχουν όμως τρία σενάρια για τις έδρες:

α) Κατάληψη: δηλαδή ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος του κόμματος που είχε το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο στην ανάλογη εκλογική περιφέρεια.

β) Αναλογική κατανομή: δηλαδή αναλογικά τα κόμματα, τα μεγάλα κυρίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα λάβουν αναλογικά αύξηση στα ποσοστά αλλά και τις έδρες τους με την ΝΔ να φθάνει στο 42,45% ενώ οι έδρες της θα πάμε από 158 σε 163, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει επιπλέον 3 έδρες.

γ) Να διεξαχθούν στις 11 εκλογικές περιφέρειες πάλι εκλογές.

Προφανώς το τρίτο σενάριο αποκλείεται διότι η ΝΔ έχει χάσει ποσοστά και δεν θέλει να χάσει κάτι από το οποίο μπορεί να κερδίσει, το πρώτο σενάριο είναι και αυτό δύσκολο διότι μόνος αποδέκτης θα είναι η ΝΔ, ενώ το δεύτερο σενάριο είναι το δυνατόν καλύτερο καθώς θα πάρει μεν η ΝΔ ποσοστά και έδρες, αλλά θα λάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που θα φέρει ενδεχόμενη σιγή από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αστειευόμενος σε δήλωση του είπε: «Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ, ώστε ο Άρειος Πάγος να ασκήσει δίωξη στους βουλευτές της και το εκλογοδικείο να τους αποβάλει άμεσα από τη Βουλή. Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού». Και πράγματι εάν σε κάθε κόμμα που στηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης υποβάλλονται κυρώσεις και εν τέλει και αποπομπή από την βουλή και τις εκλογές ο ίδιος ο Η. Κασιδιάρης είναι ένα πολιτικό “υπερόπλο”, εάν στήριζε σοβαρά την ΝΔ άραγε θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση από το πολιτικό σύστημα, ή όχι την ΝΔ αναγκαία αλλά ένα μεγάλο κόμμα, ΠΑΣΟΚ ίσως ή ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ ή Ε. Λύση…

Ανοίγεται έτσι ο ασκός του Αιόλου, ο καθένας ερμηνεύει τον νόμο όπως θέλει και τον χρησιμοποιεί σαν όπλο εναντίον πολιτικών αντιπάλων, εξάλλου αυτό είναι που κάνει η ΝΔ, όποιος πιστεύει πως η ΝΔ είναι ένα δημοκρατικό προσανατολισμένο κόμμα είναι βαθιά κοιμησμένος, οι “παραιτήσεις” στελεχών, η προσωποπαγία, ο αυταρχικός έλεγχος όλων, οι υποκλοπές και η παρακολούθηση στελεχών και βουλευτών της ΝΔ από των Κυριάκο Μητσοτάκη, οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, αλλά και αυτή η ίδια η ψεύτικη εικόνα της δήθεν νομιμοφάνειας, και ότι όλα αυτά γίνονται με “διαφάνεια” δείχνουν το πλέον σκληρό, εξουσιομανές οργουελικού τύπου, δικτατορικό τρόπο διακυβέρνησης από ένα κόμμα το οποίο ευαγγελίζεται τον φιλελευθερισμό.

Από την άλλη η Δικαιοσύνη που όλοι ξέρουμε πως είναι διάτρητη και μακρύ χέρι της ΝΔ, η οποία μάλιστα καταδικάστηκε από την ΕΕ, αντί να ασχοληθεί με άλλα μείζονα προβλήματα, τα Τέμπη, την ανεπάρκεια της ασφάλειας των πολιτών όπως φάνηκε από το έγκλημα του αναρχικού στους Αγίους Αναργύρους, αντί να ασχολείται με τις υποκλοπές, με τον γεγονός πως η ΝΔ κατηγορείται πως έχει στελέχη με παιδοφιλικές διαθέσεις, τα οποία είχαν πάρε-δώσε με τον Μίχο, με τον Λιγνάδη και τον ίδιο τον πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού τον κύριο Γεωργιάδη ο οποίος πήγαινε στο εξωτερικό για να βιάσει παιδάκια, η Δικαιοσύνη λοιπόν επιλέγει να κυνηγήσει πάλι αυτούς που θεωρεί απειλή, αλλά κυρίως μέσω αυτών θέλει να κυνηγήσει και να πληγώσει την αξιοπιστία του Ηλία Κασιδιάρη στον κοινό του, αυτό είναι ζωτικής σημασίας όταν η κατά αυτούς “ακροδεξιά” στην Ευρώπη έχει θεριέψει.

Και πράγματι πως να μην κυνηγήσουν τον Ηλία Κασιδιάρη όταν μόνο με μια δήλωση του έβαλε ένα κόμμα στην Βουλή με 5% δύο εβδομάδες πριν εκλογές. Αντιλαμβάνονται πως εάν του δωθεί η ευκαιρία, να βγει έξω από την φυλακή(πράγμα που νομοτελειακά θα γίνει) και έχει και τα πολιτικά του δικαιώματα, και μπορεί να τρέξει έναν πολιτικό σχηματισμό, ο Εθνικισμός θα αναδειχθεί σε ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων στην χώρα, ξέρουν πως τώρα πολλοί από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών θα πάνε στο ανάχωμα της Ε. Λύσης, το οποίο έχει υιοθετήσει πλήρως την ρητορική των Εθνικιστών. Αλλά ακριβώς επειδή είναι ανάχωμα είναι πλήρως ελεγχόμενο και το μόνο που θα κάνει είναι την κατάλληλη στιγμή να δώσει αυτούς τους ψηφοφόρους στην ΝΔ.

Τα πάντα θα κριθούν από τον αγώνα, το θάρρος, την αγωνιστικότητα, το πείσμα, την μεθοδικότητα, την ιεραρχία και την οργάνωση μερικών Εθνικιστών, και δεν είναι καθόλου λίγο να πω πως το μέλλον της χώρας η βελτίωση και η πρόοδος ή η καταστροφή και η κάθοδος θα έχουν άμεση σχέση με τον αγώνα την προσπάθεια του Ελληνικού Εθνικισμού στο εγγύς μέλλον.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητηρια πολύ καλη αναλυση . Οι εθνικιστες δεν πρεπει να ξεχνούν τους Καρατζαφερη , Καμενο, Βορίδη , Αδωνη , Πλεύρη κτλ. και ποσο προδόθηκαν από αυτούς. Αν ο Κασιδιάρης και Χρυσαυγήτες πρόδιδαν τον Εθνικισμό δεν θα ήταν φυλακή . Την ίδια στιγμή και ο Βελοπουλος προσπαθεί να το παιξει εθνικιστης αλλά προβάλεται ανενοχλητα απο το συστημα ….. θεωρώ οτι θα είναι ο νέος Καμενος. Ο ΗΛΙΑΣ ΜΑΣ ΕΔΟΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΣΙ ΔΕΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΣΠΑΣΜΟΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΘΕΤΟΥΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles