Top 5 This Week

Related Posts

To πρόγραμμα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων!

Ασφάλεια – Φροντίδα Δημοτών

Η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των πολιτών της και καθημερινής εγκληματικότητας. Η αθρόα μεταφορά παράνομων μεταναστών και το πολιτισμικό χάσμα που δημιουργείται λειτουργούν πολλαπλασιαστικά αυξάνοντας την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια. Η υφιστάμενη δημοτική αστυνομία αποτελεί αποκλειστικά ένα μηχανισμό επιβολής προστίμων. Οι ελεύθεροι Αθηναίοι κατόπιν σχετικής μελέτης δεσμεύονται για τα παρακάτω:

Αναδιάρθρωση και ριζικός ανασχεδιασμός της δημοτικής αστυνομίας, με έμφαση στη συνεχή φυσική παρουσία δημοτικών αστυνομικών στις γειτονιές προς εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας.

Σύσταση εφτά ομάδων (μια για κάθε Διαμέρισμα) με οχήματα, όπου το κάθε όχημα θα έχει πλήρωμα δύο ατόμων, ένα δημοτικό αστυνομικό και ένα διασώστη. Το όχημα και το προσωπικό θα είναι εξοπλισμένα με μέσα επικοινωνίας και σωστικά μέσα (απινιδωτή, κυτίο Α΄ Βοηθειών).

Κλείσιμο των καταλήψεων ανομίας, συχνές διελεύσεις από τα στέκια των οχημάτων της δημοτικής αστυνομίας, εξωραϊσμός και πλήρη φωταγώγηση όλων των δημοτικών χώρων κοινής χρήσης και πάταξη του παρεμπορίου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

1.ΕΣΤΙΑΣΗ(Καφέ, ψητοπωλεία, εστιατόρια,ταβέρνες κ.λ.π)
Μείωση κατά -50% στο κόστος εκμετάλλευσης των Κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις Ζώνες του Δήμου Αθηναίων.
ΣΗΜΕΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ( Περίπτερα, Καπνοπωλεία, Μίνι Μάρκετ, Ψιλικά)
Χρέωση κοινόχρηστων χώρων με το τ.μ όχι όπως ισχύει σήμερα με το κάθε στοιχείο ( Ψυγείο αναψυκτικών @ παγωτού μόνο)
Ότι αφορά τον συγκεκριμένο κλάδο της Μικρής Λιανικής η χρέωση του τ.μ των κοινόχρηστων χώρων θα είναι – 50% μείον έναντι της Εστίασης ανεξάρτητα Ζώνης στον Δήμο Αθηναίων.
Εξασφάλιση ενοικιαστών Περιπτέρων όταν χηρέψει το Σημείο από τον ιδιοκτήτη με αναπηρία.(Δεν θα υπάρχει αποβολή ενοικιαστών από τον Δήμο Αθηναίων)
Προκήρυξη νέων θέσεων και αδειών Περιπτέρων σε ΑΜΕΑ βάσει κείμενης νομοθεσίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Μείωση -25% σε οικογένειες με 2 τέκνα, -50% σε τρίτεκνες οικογένειες και -75% σε πολύτεκνους.

Ίδρυση ειδικών δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για παιδιά ΑΜΕΑ με διευρυμένο ωράριο.

Στελέχωση με ειδικό προσωπικό όλων των βρεφονηπιακών σταθμών.
Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και με απογευματινές βάρδιες για την καλύτερη εξυπηρέτηση της εργαζόμενης μητέρας η’ πατέρα.

Λογιστικός Έλεγχος.

Άμεσο διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο και γνωστοποίηση αυτού σε βάθος χρόνου ώστε, όπου προκύψουν ευθύνες ή παραλείψεις, να ασκηθούν οι δέουσες διοικητικές και ποινικές ευθύνες . Προϋπολογισμός για επενδύσεις κεφαλαίων που θα αφορούν δομές υγείας , βρεφονηπιακούς σταθμούς , τοπικές συγκοινωνίες και θέσεις στάθμευσης. Βάζουμε επιτέλους ένα τέλος στις σπατάλες των έργων βιτρίνας και στις φιέστες με υψηλό κόστος. Σταματάμε κάθε χρηματοδότηση στα gay pride από το Δήμο μας.

Χαρτογράφηση όλων των χώρων πρασίνου

και ενέργειες αναβάθμισης και καλλωπισμού τους. Εκμετάλλευση διαθεσίμων χώρων για δημιουργία περισσότερου πρασίνου ανά δημότη. Εφαρμογή προγράμματος “πράσινο στο γκρι”, όπου υπάρχει τσιμέντο φυτεύονται δέντρα. Επιδότηση των ιδιοκτητών ακινήτων για τη δημιουργία “πράσινης ταράτσας”. Πραγματική και ουσιαστική συντήρηση των αγωγών ομβρίων υδάτων

και επεμβατικός καθαρισμός όπου απαιτείται. Τέρμα οι πλημμύρες στον Δήμο. Ορθολογική περισυλλογή απορριμμάτων σε ώρες χαμηλής κίνησης.

Βοήθεια και στήριξη των αστέγων

1.Δημιουργία δομών και καταφυγίων που θα προσφέρουν άμεση στέγαση, διατροφή, ιατρική φροντίδα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους αστέγους.

2.Εξασφάλιση πρόσβασης των αστέγων σε υπηρεσίες υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της αποτοξίνωσης και της ψυχοθεραπείας.

3.Εκσυγχρονισμός των προγραμμάτων κοινωνικής στέγασης και εύρεση προσιτών κατοικιών καθώς και τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για την οικοδόμησή τους.

4.Υποστήριξη επανένταξης των αστέγων στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της εύρεσης εργασίας.

5.Μείωση οικονομικών κινδύνων, εξασφάλιση κοινωνικών παροχών και οικονομικής στήριξης για τα άτομα που είναι σε κίνδυνο να χάσουν τη στέγη τους.

6.Καταπολέμηση των αιτίων, εφαρμογή πολιτικών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της έλλειψης στέγης όπως η φτώχεια και η ανεργία.

Φροντίδα αδέσποτων ζώων

1.Δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων με επαρκείς χώρους, ιατρική φροντίδα και προσωπικό που να φροντίζει για την διαβίωσή τους.

2.Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την σημασία της στείρωσης, του εμβολιασμού και της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

3.Συνεργασία με εθελοντικά κέντρα που ασχολούνται με την προστασία των ζώων για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

4.Προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων μέσω εκδηλώσεων και διαδικτυακών πλατφορμών.

5.Δημιουργία ειδικού ταμείου που θα χρηματοδοτείται από δημόσιους, ιδιωτικούς και επιχειρηματικούς πόρους για τη στήριξη των προγραμμάτων φροντίδας και υιοθεσίας.

6.Στήριξη των εθελοντικών ομάδων που ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα, παρέχοντας τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται.

Αθήνα στην καρδιά των εξελίξεων της τεχνολογίας

Η εκπαίδευση και η τεχνολογία αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για την εξέλιξη και την ανάπτυξη των νέων καθώς η εφαρμογή της είναι σημαντική και κρίσιμη εις ότι αφορά την προετοιμασία τους για τον σύγχρονο κόσμο και την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.

1.Προώθηση και δημιουργία υποδομών και πρόσβαση στην τεχνολογία
Επένδυση στην αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών στα σχολεία, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση των μαθητών σε υψηλής ποιότητας εξοπλισμό.
Υποστήριξη στους νέους και τις οικογένειές τους που δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία.

2.Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εκπαίδευση στον προγραμματισμό, την ρομποτική και τις ψηφιακές δεξιότητες σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

3.Προώθηση της διασυνεργασίας με την διεξαγωγή απομακρυσμένων συνεδρίων με κορυφαία πανεπιστήμια. Καθώς και συνεργασία με επιχειρήσεις και επιχειρηματίες για τη δημιουργία προγραμμάτων επαγγελματικής πρακτικής και σταδιοδρομικής στήριξης που επιτρέπουν στους νέους να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας.

4.Εκπαίδευση και άθληση μέσω εικονικής πραγματικότητας(VR), δημιουργία εκπαιδευτικού περιβάλλοντος μέσω VR όπου οι νέοι μπορούν να διδαχθούν την ιστορία της χώρας καθώς και να αναβιώσουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, κλπ. Αποτελώντας κίνητρο και ενθάρρυνση για φυσική δραστηριότητα. Όσον αφορά την εικονική πραγματικότητα στην προώθηση της τέχνης, σχεδιασμός και ανάπτυξη εικονικών γκαλερί για την στήριξη και προβολή έργων τέχνης των νέων καλλιτεχνών όπου θα μπορούν ζωντανά και διαδραστικά να αλληλεπιδρούν και να προωθούν την τέχνη τους.

5.Δημιουργία και απεικόνιση τρισδιάστατων ψηφιακών μουσείων και αρχαίων μνημείων μέσω της εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με ιστορική αφήγηση, η οποία θα παρέχει πλήρη και λεπτομερή πληροφόρηση συμβάλλοντας πλήρως στην προαγωγή του Ελληνικού πολιτισμού.

6.Ψηφιακές υποδομές για απομακρυσμένη φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη σε άπορους, τοξικομανείς και πολίτες τρίτης ηλικίας καθώς και δυναμική δημιουργία φιλανθρωπικών εκστρατειών για την εύρεση αιμοδοτών και οργάνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles