Top 5 This Week

Related Posts

Ο Πούτιν, η “Ινσταμπούλ” και η θέση της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Έγινε η συνέντευξη του Τάκερ Κάρλσον με τον πρόεδρο Πούτιν και όλος ο κόσμος είχε την ματιά του στραμμένη στην Μόσχα και στην συνέντευξη αυτή. Αλλά τι υποβόσκει πίσω από τις φράσεις του Πούτιν και πως μπορούμε να τις ερμηνεύσουμε.

Πολλά ενδιαφέροντα ειπώθηκαν και ήταν μια ουσιαστική συνέντευξη όχι μόνο για τις ερωταπαντήσεις και για τις πληροφορίες, αλλά και για έναν άλλο λόγο. Για αυτούς που πρόσεξαν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μίας εκ των υπερδυνάμεων του πλανήτη, ο ομόδοξος, ο χριστιανός ορθόδοξος Πούτιν είπε κατ’ επανάληψη την Κωνσταντινούπολη, Ισταμπούλ, ξανά και ξανά, γιατί; επίσης αναφέρει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη το 2022(τα επίμαχα αποσπάσματα βρίσκονται στο 54:10 και το 1:01:57). Αυτό στην αρχή περνάει απαρατήρητο από κάποιον, αλλά για κάποιον ο οποίος έχει μια βαθύτερη συναίσθηση των πραγμάτων γνωρίζει πως αυτό έγινε διότι η Ρωσία και ο Πούτιν σέβεται την Τουρκία και τον Ερντογάν, σέβεται το γεγονός πως αν και μέλος του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής συμμαχίας που ελέγχουν επί της ουσίας οι ΗΠΑ και παρά το γεγονός πως είναι κομμάτι αυτής της συμμαχίας που ελέγχει μια ευρεία περιοχή στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας(να θυμηθούμε πως στον Ψυχρό πόλεμο πήγε να ξεκινήσει νέος 3ος παγκόσμιος πόλεμος λόγω της πυραυλικής κρίσης στην Τουρκία και στην Κούβα) ξέρει όμως πως η Τουρκία κοιτάζει τα εθνικά της συμφέροντα και δεν έχει αγκιστρωθεί πίσω από το άρμα της Δύσης όπως η Ελλάδα, η Τουρκία κάθεται σε δύο βάρκες. Η Τουρκία έχει διπλωματία, έχει συμφέροντα αλλά κυρίως έχει το θάρρος να τα κυνηγήσει, έχει το θάρρος να ρισκάρει για αυτά και έχει την δύναμη να τα κυνηγήσει και αυτό μετράει στους πόντους που έχεις στο παγκόσμιο στερέωμα, όταν είσαι υποτακτικός τότε είσαι δούλος του αφέντη σου. Η Τουρκία έθεσε εαυτόν μεσάζοντα, θέλησε να ενισχύσει την θέση της με το να μπει στο κέντρο των διαπραγματεύσεων, να αποτελέσει το σημείο που οι δύο δυνάμεις θα συναντηθούν για να συνομιλήσουν, έτσι κατευθείαν η θέση της αναβαθμίστηκε. Στον αντίποδα η Ελλάδα ευθύς εξαρχής, δια στόματος Μητσοτάκη, στήριξε την Ουκρανία, έδωσε όπλα, η Ελλάδα έδωσε δυσανάλογη βοήθεια για τα μέτρα της, πήγε κατευθείαν με την “σωστή πλευρά της Ιστορίας” έτσι λοιπόν υποβαθμίστηκε η θέση της, όπως είπε και ο Μητσοτάκης “ανήκουμε στην Δύση” δηλαδή είμαστε κτήμα της, είμαστε ακόλουθοι, είμαστε το δουλικό της. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια υπερδύναμη με την οποία πολιτισμικά είσαι πολύ κοντά να σε πάρει στα σοβαρά, προφανώς θα σε περιφρονήσει και αυτό ήταν περιφρόνηση στο πρόσωπο της Ελλάδος διότι Κωνσταντινούπολη αποτελεί το πνευματικό κέντρο του Ελληνορθόδοξου ανατολικού κόσμου(και της Ρωσίας) και ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη προτίμησε να πει “Ισταμπούλ” διότι η δύναμη σέβεται την δύναμη όταν την βλέπει και ο Πούτιν είναι πολύ δυνατός, αλλά ο Ερντογάν είναι εξίσου φιλόδοξος στο να γίνει δυνατός και αυτός και η χώρα του και αυτό μόνο σεβασμό μπορεί να φέρει από έναν ηγέτη σαν τον Πούτιν. Γιατί εν τέλει να σεβαστεί ο Πούτιν την Ελλάδα και την πολιτική της ηγεσία, δεν το επιδίωξαν αυτοί αλλά κράτησαν ευθύς εξαρχής εχθρική στάση και σίγουρα δεν θα το επιδιώξει ούτε ο Πούτιν.

Αυτά για να ξέρουμε πως 2-3 προτάσεις ουσίας από μια συνέντευξη δύο ωρών μπορούν να δείξουν προς τα που δείχνει σεβασμό ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ως προς το κομμάτι της ανατολικής Μεσογείου.

Όλη η συνέντευξη του Τάκερ με τον Πούτιν:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles