Top 5 This Week

Related Posts

Νομοσχέδιο ΛΟΑΤΚΙΠ+, βαλβίδα αποσυμπίεσης ο Σαμαράς και τακτικισμός της ΝΔ.

Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και τον γάμο των κίναιδων, πολιτικός αναβρασμός υπάρχει που η κυβέρνηση ασχολείται με τέτοια θέματα ενώ υπάρχει ακρίβεια, η κρίση των αγροτών, το θέμα των ΑΕΙ, η εξεταστική των Τεμπών κλπ.

Παρόλα αυτά η ΝΔ επιλέγει τώρα να φέρει ένα νομοσχέδιο για μια αισχρή μειοψηφία και έτσι όλοι μετρούν τις ψήφους για το νομοσχέδιο, είναι βέβαιο πως όλη η αριστερά έχει συνασπιστεί και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πλην ΚΚΕ το οποίο είναι το μόνο αριστερό κόμμα που αντιτίθεται ενεργά από αυτήν την μεριά του πολιτικού σκηνικού.

Από την Δεξιά στην ΝΔ υπολογίζεται πως θα ψηφίσουν 105-110 βουλευτές υπέρ ενώ οι υπόλοιποι φαίνεται να γέρνουν σε αποχή ή στην καταψήφιση, δεξιότερα έχουμε τρία ακροδεξιά κομματίδια τα οποίο είναι κάθετα αρνητικά, και φαίνεται να μονοπωλούν σε αυτό το πεδίο.

Βέβαια η ΝΔ δεν θέλει να αφήσει αυτό το μονοπώλιο εκεί διότι αναμένονται και οι Ευρωεκλογές, έτσι λοιπόν σήμερα βγαίνει στη 13:00 ο Μητσοτάκης να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, αλλά μετά στις 18:00 θα βγει ένας πρώην πρωθυπουργός να “αντισταθεί και να αποδομήσει” το νομοσχέδιο ο Σαμαράς, αυτός που με σκευωρία καταδίκασε τους εθνικιστές, αυτόν που δέχθηκε έξωθεν εντολές για να κυνηγήσει ομάδα ανθρώπων για τις ιδέες τους, το ίδιο θα επιχειρήσει να κάνει και σήμερα, καθώς η ομιλία του δεν θα γίνει τόσο για να μην περαστεί το νομοσχέδιο, κάτι το οποίο πλέον είναι αναπόφευκτο, αλλά για να αποτελέσει βαλβίδα αποσυμπίεσης στο δεξιό κοινό και να βάλει φραγμό στα ακροδεξιά κόμματα για να μην πάρουν τα μέγιστα από την αντίθεση τους με το νομοσχέδιο.

Σε αυτό έρχεται να συνηγορήσει και μη κατονομαζόμενος βουλευτής της ΝΔ ο οποίος φέρεται να λέει “είναι κρίσιμο που μιλάει ο Σαμαράς για να μην επιτρέψουμε να εκφράζεται το όχι αποκλειστικά από τα δεξιότερα κόμματα”.

Συνεπώς όλα αυτά είναι ένα τακτικισμός για να μην υπάρξουν διαρροές της ΝΔ δεξιότερα. Το νομοσχέδιο θα περάσει και η ΝΔ(η οποία αντιτάχθηκε στο πολύ ελαφρύτερο σύμφωνο συμβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ) μετά θα είναι ενωμένη και θα λένε όλοι είτε αντιτάχθηκαν είτε όχι στο νομοσχέδιο, είτε δεξιοί, είτε κεντροδεξιοί, είτε δεξιοί+, είτε σαμαρικοί, είτε καραμανλικοί θα λένε “πάμε παρακάτω πέρασε”, και άλλο ένα σκαλοπάτι για την διάλυση του έθνους θα έχει γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles