Top 5 This Week

Related Posts

Αγροτικές κινητοποιήσεις και Εθνικισμός.

Είναι γεγονός, τα μίντια ξεσάλωσαν με την “επανάσταση” των αγροτών, βλέπουμε εικόνες συνεχώς από την “κάθοδο” των νέων Δωριέων… Αλλά οι εθνικιστές ανύπαρκτοι.

Αρχικά για να ξεφουσκώσουμε λίγο την προπαγάνδα των ΜΜΕ, στο Σύνταγμα μαζεύτηκαν περίπου 1.000-2.000 αγρότες με 50-100 τρακτέρ, πολύ μικρή διαδήλωση και διαμαρτυρία, σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, πολύ λίγος κόσμος και πολύ ελεγχόμενο, με την συνοδεία των αστυνομικών, δεν σφράγισαν οδούς κλπ, παρόλα αυτά το θετικό είναι πως κατέβηκαν με σημαίες.

Ελληνικές σημαίες, σημαίες με τον βυζαντινό δικέφαλο αετό, με μαύρες σημαίες έτσι καταλαβαίνουμε πως δεν έρχονται(τουλάχιστον έτσι φαίνεται) με τις πλάτες των αριστερών και του ΚΚΕ, οι αγρότες εξάλλου ψήφισαν κατά το ήμισυ πανελλαδικά εξάλλου ΝΔ, ένα κεντροδεξιό κόμμα… ή κατά την αντίληψη τους πιο συντηρητικό από ότι τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και πέρα. Και γενικά παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου, δηλαδή οι αγρότες κατά πλειοψηφία ψηφίζουν αυτό που θεωρείται “δεξιό” ή “συντηρητικό”, γενικά η επαρχία ψηφίζει έτσι, ενώ τα αστικά κέντρα ψηφίζουν κατά πλειοψηφία αυτό που θα λέγαμε αριστερά, οι προοδευτικές παρατάξεις.

Αφού λοιπόν οι αγρότες έχουν αυτήν την κατεύθυνση προς μία πιο παραδοσιακή κατεύθυνση, το ερώτημα που τίθεται είναι: που βρίσκονταν οι εθνικιστές; Και όταν λέω εθνικιστές δεν εννοώ δύο,τρία, τέσσερα άτομα εννοώ τουλάχιστον 100-200 οργανωμένους πατριώτες με Ελληνικές σημαίες σε πορεία, με κατεύθυνση να υπερασπιστούν αυτούς που κατέβηκαν με τις ελληνικές του σημαίες. Μέσα σε αυτό το άναρχο πλήθος ανθρώπων και τρακτέρ έπρεπε να μπει ένα οργανωμένο κομμάτι εθνικιστών και να ενώσουν την φωνή τους με τους αγρότες, να φωνάξουν τα εθνικιστικά συνθήματα, να μιλήσουν για δουλειά στον Έλληνα αγρότη και αγροτοεργάτη και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους, να δείξουν στις μειοψηφίες του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πως αυτοί είναι δικοί μας, το χώμα που καλλιεργούν ανήκει στο έθνος και θα μεγαλώσει τις επόμενες γενιές του έθνους και έτσι ανήκει στους εθνικιστές όχι στους απάτριδες διεθνιστές.

Άτομα της Ελληνικής Λύσης δεν είδα, άτομα της Νίκης δεν είδα, είδα μόνο ελάχιστους των Σπαρτιατών, αλλά για ένα κόμμα του 5% έπρεπε να έχει οργανωθεί πολύ περισσότερο και να κατεβάσει πολύ περισσότερο κόσμο.

Γενικά ο εθνικισμός έχει χάσει ευκαιρίες τρομερές, ο αντίπαλος βάζει αυτογκόλ και εάν υπήρχε όχι απαραίτητα ένα κόμμα, αλλά μια στιβαρή οργάνωση με λαό από πίσω πειθαρχημένη για να υπερασπιστεί τόσο τα εθνικά ιδανικά, την δημόσια παιδεία που έχει καπελώσει η αριστερά εντελώς, τον γάμο των κίναιδων που έκαναν μεν συγκεντρώσεις αλλά πολύ ήπιες δε και με λίγο κόσμο, αλλά και το αγροτικό τώρα. Χαμένες ευκαιρίες παντού, στο τέλος θα ξεπουληθεί και το Αιγαίο και θα το ξεχάσουμε όπως ξεχάσαμε και τα Σκόπια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles