Top 5 This Week

Related Posts

Καρυστιανού και Φύσσα, ποιά εξυπηρέτησε και ποιά αντιτάχθηκε στο κυβερνητικό αφηγημά;

Το πρόσωπο των ημερών αδιαμφισβήτητα είναι η κυρία Καρυστιανού, είναι εκείνο το πρόσωπο που κοιτάζει η ΝΔ και αισθάνεται πραγματικό κίνδυνο.

Η ΝΔ δεν φοβάται κανένα κόμμα πλέον, η ΝΔ φοβάται πρόσωπα, κάποια πρόσωπα τα έβαλε φυλακή, άλλα πρόσωπα με υπόγειες μηχανορραφίες τα απειλεί, για άλλα έβγαλε νόμους να μην κατεβαίνουν σε εκλογές και να μην μιλούν.

Αλλά υπάρχει και το πρόσωπο που δεν περίμενε να εμφανιστεί, είναι η κυρία Καρυστιανού. Πράγματι είναι θλιβερό πως έπρεπε να γίνει το έγκλημα των Τεμπών για να ταρακουνήθει η πολιτική παντοδυναμία της ΝΔ.

Η Κυρία Καρυστιανού έχει το ηθικό πλεονέκτημα, έχει το λέγειν, είναι η «Ελληνίδα μάνα», αυτή που όλοι καταλαβαίνουμε, είναι χαρισματική και το συναισθηματικό φορτίο της δεν καταλήγει να είναι γραφικό ούτως ώστε να γελοιοποιηθεί από τα ΜΜΕ της κυβέρνησης. Η Καρυστιανού είναι ανοικτά εναντίον του αφηγήματος της ΝΔ περί σοβαρού, καλοκουρδισμένου κράτους, που τα πάντα λειτουργούν σωστά και όπως θα έπρεπε.

Η κυρία Καρυστιανού κάνει αντιπολίτευση σοβαρή, με επιχειρήματα και από πίσω έχει μια εκατόμβη θυμάτων να την στηρίζουν, αλλά δεν έχει μόνο αυτό έχει και την ΕΕ η οποία μίλησε περί του Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, αλλά πλέον η ΕΕ στηρίζει πλήρως και την κυρία Καρυστιανού σε όποια της κίνηση, αυτό καταρρέει το μύθευμα της ΝΔ για σοβαρή κυβέρνηση του 21ο αιώνα. Αυτή είναι η «μάνα των Τεμπών», είναι αριστερή σίγουρα, την έχουν προσεγγίσει αριστερά κόμματα για να μπει στην ευρωβουλή, σίγουρα. Είναι η κυρία Καρυστιανού που έβγαλα φωτογραφία με την Μάγδα Φύσσα, την «μάνα μας» όπως λένε οι αντιφασίστες.

Ποια είναι η βασική διαφορά τους λοιπόν; Και οι δύο αριστερές είναι και οι δύο γυναίκες, αλλά την μια την εκμεταλλεύτηκε το καθεστώς της ΝΔ για να τελειώσει με ένα μέγα πολιτικό πρόβλημα στο πρόσωπο της ΧΑ, ενώ η άλλη διάλεξε να γίνει η ίδια χωρίς να είναι πολιτικός, πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Η Φύσσα είναι δούλα τους αφηγήματος της εξουσίας, «εναντίων των φασιστών», διότι αυτό εξυπηρετούσε την εξουσία, διότι μια μάνα με πέθαμενο παιδί πουλάει στον κόσμο. Αυτό που πουλάει όμως τώρα έχει γυρίσει εναντίων της κυβέρνησης. Η κυρία Φύσσα έγινε πιόνι της ΝΔ, έγινε παιχνίδι της, ηθελημένα ή άθελα, για να μπεί φυλακή η βασική απειλή του πολιτικού συστήματος και της ΝΔ, δηλαδή η ΧΑ και ο Εθνικισμός τότε.

Τώρα μένει να δούμε εάν το πολιτικό σύστημα μπορεί να εκμεταλλευτεί, να σιωπήσει ή να απορροφήσει την κυρία Καρυστιανού. Το μέλλον θα είναι ενδιαφέρον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles