Top 5 This Week

Related Posts

Ο Πλεύρης και ο Eθνικισμός πριν τις Eυρωεκλογές

Τελευταία φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου να ένιωθε ασφάλεια με την ψήφο του σε ένα εθνικιστικό σχηματισμό ήταν το 2015( στις εκλογές στις οποίες κιόλας δεν ψήφιζα λόγω ηλικίας). Έκτοτε ο εθνικισμός διαδοχικά πέφτει από το ένα εμπόδιο και την μια λακούβα στην άλλη.

Είχαμε την εκλογική ήττα του 2019, την καταδίκη της ΧΑ, τις δύο τροπολογίες, την μεν είσοδο των Σπαρτιατών αλλά και το επακόλουθο σφάλμα τους και την επικείμενη(πλέον) πτώση τους, είχαμε τις δημοτικές εκλογές που και πάλι σημειώθηκαν μεν ποσοστά αλλά μειωμένα, και όσο για τις ευρωεκλογές που έρχονται, την μερίδα του λέοντος την έχει πάρει ο Βελόπουλος αφού φαινομενικά είναι ο μόνος που ασκεί αντιπολίτευση και δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Αν αφαιρέσουμε τον Βελόπουλο ο οποίος δεν πιάνεται για εθνικιστής αλλά και την ΝΙΚΗ, που βρίσκεται ο Εθνικισμός; Ο εθνικισμός πελαγοδρομεί μεταξύ αφάνιας, παράνοιας, τυχωδιοκτισμου και χάους. Άλλοι εθνικιστές θα ψηφίσουν Ελ. Λύση, άλλοι ΝΙΚΗ, άλλοι Λατινοπούλου, άλλοι Καμπούρη, άλλοι Εθνικό Μέτωπο, άλλοι μέχρι και Πλεύση Ελευθερίας γιατί χειρίστηκε καλά το θέμα των Τεμπών…

Αλήθεια σε αυτήν την κατάσταση βρίσκεται ο Εθνικισμός, να τσακώνεται για το τι θα ψηφίσουν, ξέχασαν οι αξιότιμοι συναγωνιστές ότι εθνικισμός σημαίνει πρώτα και πάνω από όλα δράση, αγωνιστικότητα, ενέργεια. Ενέργεια όχι προς κάτι το νεφελώδες και το άγνωστο, αλλά ενέργεια με σκοπό και στόχο, όλοι αγωνίζονται μέχρι τις εκλογές και από κει και πέρα είναι άφαντοι, γιατί; Γιατί μόνη τους έγνοια είναι η καρέκλα. Μετά το χάος, να βολευτούν οι ημέτεροι και γεια σας. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο από τον εθνικισμό, αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αναδιπλωθούμε για μία ή δύο ή όσες χρειαστεί τετραετίες θα πρέπει να το κάνουμε πίσω στην δράση και στον αγώνα.

Και πάμε τώρα στον «Δάσκαλο» των κύριο Πλεύρη, ο κύριος Πλεύρης έβγαινε πρόσφατα σχετικά σε εκπομπές της ΕΣΑ και μιλούσε για κτήρια, μεγάλα γραφεία ενός καθαρόαιμου εθνικιστικού κόμματος-κινήματος, ακόμη για βοήθεια χρηματική, συμβουλές και ένα οπλοστάσιο από βιβλία ιδεολογικά, μέχρι καθοδήγηση και όλα αυτά που καθορίζουν το “know how” για να κατέβει ένα Εθνικιστικό κόμμα, που είναι αυτά; Πουθενά! Μέχρι και ηγετικό μέλος της ΕΣΑ είπε πως εναντιώνεται στην πρόθεση του Κυρίου Πλεύρη να κατέβει στις ευρωεκλογές.

Ή αλήθεια πιστεύει το Εθνικό Μέτωπο πως η υποψηφιότητα Πλεύρη έχει ελπίδες; Πιστεύει ο ίδιος ο Πλεύρης πως έχει ελπίδες; Ο κύριος Πλεύρης είναι Δάσκαλος όλων μας, και εμού του ιδίου, μας εισήγαγε στον Εθνικισμό, μας γοήτευσε με τον λόγο του, μας έκανε να αγαπήσουμε την Ελλάδα και το Έθνος μας, να ερωτευτούμε την Ιστορία και την Φυλή μας, πολιτικά όμως δεν στάθηκε επάξια στο όνομα του, διότι μπορεί να είναι “Δάσκαλος” αλλά δεν είναι “Ηγέτης”.

Όλες οι υποψηφιότητες θα πάνε άπατες, όχι μόνο στο Εθνικό Μέτωπο και του κυρίου Πλεύρη, αλλά και παντού εκτός από Ε. Λύση και Νίκη, προφανώς δεν σας προτρέπω να ψηφίσεται Ε. Λύση καθώς οι συνδιαλλαγές της με το σύστημα είναι γνωστές…

Όσο για τον Εθνικισμό αυτό που γίνεται με τις εκλογές και τις ψήφους είναι κακό μεν αλλά θα τον αναγκάσει να περιοριστεί μόνος του και να επιλέξει πάλι τον δρόμο της αυτοοργάνωσης, της ζύμωσης, της δράσης, της συντροφικότητας και του αγώνα χωρίς ανταλλάγματα. Έτσι θα διώξει και τους τυχοδιώκτες οι οποίοι πλεονάζουν στον “χώρο”.

Και όταν αυτός ο αγώνας δέσει και γίνει κίνημα και το κίνημα παράξει στελέχη, και τα στελέχη παράξουν πολιτική, τότε ο Εθνικισμός θα είναι πάλι έτοιμος να αναμετρηθεί σύμφωνα με το Δημοκρατικά standards.

Όσο για τον κύριο Πλεύρη, εγώ θα τον ψηφίσω, δεν σας καλώ να τον ψηφίσετε ούτε προτρέπω να ψηφίσετε κάτι, σας προτρέπω όμως να βγάλετε από το μυαλό σας την ψήφο και να αρχίσετε να σκέφτεστε τι μπορείτε να προσφέρετε στον αγώνα και στον εθνικισμό.

Και βέβαια να συμπληρώσω πως για να προσφέρεις δεν χρειάζεται να σε πιάσει ο Κασιδιάρης από το χεράκι και να σου πει τι να κάνεις. Οι αγωνιστές υπακούν σε ένα σύστημα ιδεών και ιεραρχίας αλλά αντιλαμβάνονται πότε πρέπει να πάρουν και πρωτοβουλίες και τώρα είναι η εποχή των πρωτοβουλιών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΦΥΛΑΚΙΖΑΝ , ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ , ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΗΓΕ ‘ΕΞΟΡΙΑ’ ΣΤΙΣ ΣΕΥΧΕΛΕΣ….. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΥΡΚΕΥΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ….ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles