Top 5 This Week

Related Posts

Η Τζώρτζια Μελόνι κατεβαίνει υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Την Κυριακή η Τζώρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφια στις προσεχείς Ευρωεκλογές με το κυβερνών κόμμα, Fratelli d’italia. Συγκεκριμένα δήλωσε: «θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πλειοψηφία που θα συγκεντρώνει τις κεντροδεξιές δυνάμεις και θα στείλει την αριστερά στην αντιπολίτευση ακόμη και στην ΕΕ. Είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά είναι εφικτό και πρέπει να προσπαθήσουμε».

Βλέπουμε το εμφανές άνοιγμα που κάνει στο κέντρο, μία πολιτικός, την οποία έχουμε στο μυαλό μας ως ακροδεξία. Την τακτική αυτή βλέπουμε να εφαρμόζει και ο Κ. Μητσοτάκης στην Ελλαδά, ο οποίο μόνο ακροδεξίος δεν είναι. Απώτερος σκοπός και των δύο είναι να αποσπάσουν ψήφους από την δεξαμενή του κέντρου και μετά να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους.

Η εκλογή της στην Ευρωβουλή σημαίνει την παραίτησή της από την πρωθυπουργία, το οποίο είναι εντελώς απίθανο. Όποτε η κίνηση της αυτή ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια αύξησης της δημοφιλίας του κόμματος της, που ήδη προηγείται με 27,2% έναντι του κεντροδεξίου Δημοκρατικού κόμματος που συγκεντρώνει 20.3%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles